Tésztához:
70 dkg finom liszt, 30dkg rétes liszt, 10 dkg cukor,2 tojás, 2 dkg só, 1 csomag élesztő, 0,5 liter tej, 1 dl étolaj, 2 evőkanál zsír.
Pudinghoz:
0,5 liter tej,2 csomag puncs pudingpor, 1 mokkás kanál vérnarancs aroma, 5 dkg mazsola, 5 evő kanal cukor.
ELKÉSZÍTÉSE:
Tésztához:
A lisztet egy mély tálba tesszük közepébe mélyedést készítünk,ebbe 10 dkg cukrot, a 2dkg sót, a csomag élesztőt belemorzsoljuk,majd a langyos tejet rá öntsük,és síma tésztává dolgozzuk,végén az 1 dl étolajjal jól össze gyúrjuk és 25 percet kelni hagyjuk.
Még kel a tésztánk,közben elkészítjük a puding masszát.
A pudingport,cukrot aromát tejjel simára keverjük, majd a mazsolát is bele szórjuk. Majd teljes lángon sűrűre főzzük.
Egy kicsit hagyjuk hűlni.
Addig a meg kelt tésztánkból 4 cípót formálunk,s egyet kinyújtunk megkenjük a pudinggal, kicsit várunk és feltekerjük.
Majd két újjnyi szélesre szeleteljük,s jól kizsírozott tepsibe tesszük de nem közel egymáshoz,hogy tudjanak kelni.
Majd igy fojtatjuk a meg maradt tésztával is.
Elő melegített sütőben teljes lángon 25 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt megszórhatjuk vaniliás porcukorral..
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.