Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Puding krémes torta

felvitel dátuma: 2012-01-27 13:42:21       mai nézettség: 1       nézettség: 1442
részletes recept
Puding krémes torta
Hozzávalók 8 személyre:

 

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 6 púpozott ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 csipet

Krém:

  • 2 cs vaníliás (pudingpor}
  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 l tej
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 0,5dl habtejszin
  •  
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

 

  1. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra.
  2. A lisztet keverjük össze alaposan a sütőporral.
  3. Közben a sütőt melegítsük elő.
  4. A tojások fehérjét a sóval verjük kemény habbá.
  5. A felvert tojások sárgájára óvatosan adagoljuk hozzá a lisztet. Végül a felvert tojásfehérjéket adjuk hozzá, és óvatosan keverjük össze.
  6. Öntsük kivajazott és lisztezett tortaformába. Süssük meg. Egy ideig hagyjuk a sütőben hűlni, a torta készítéshez várjuk meg, hogy teljesen kihűljön.
  7. Közben elkészítjük a krémet. A tejjel felfőzük a pudingot a cukorral, sűrű krémet kapunk. .
  8. A tejszínt felverjük keményre. A krémet és a tejszínt összekeverjük óvatosan.
  9. A tortát 3 felé vágjuk. Megkenjük a lapokat krémmel, majd gyümölcsöt is teszünk . Ki melyiket szereti. Úgy osztjuk el a krémet, hogy ezzel vonjuk be a tortánkat is.
  10. Tetejét gyümölccsel, tejszínnel és citromfűvel díszítjük.
Szakács: Dézi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*