A tésztához: 50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 10 dkg cukor, 2 egész tojás , 10 dkg olvasztott vaj, 5 g só, 2,5 dkg élesztő, fél dl olaj 2 evőkanál tejföl
Töltelékhez
100 g provence szendvicskrém
15 dkg trapista sajt
10 dkg spenót püré nálam kész spenót főzelék került bele
Tetejére
1 tojás a kenéshez
A lisztet mély keverő tálba szitáljuk. Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a liszthez keverjük. Hozzákeverjük az olajat, a sót az olvasztott vajat ,tojásokat,tejfölt, puha tésztát kapjunk az a lényeg , ami nem ragad oda az edény falához. A tésztát letakarva, meleg helyen egy órát kelesztjük. Közben elkészítjük a töltelékeket. A sajtot lereszeljük. Ha duplájára kelt a tészta három részre osztjuk és lisztezett deszkán 3-4 milliméter vékony tégla lapokat nyújtunk. Egyenletesen háromszögeket vágunk belőle ,majd késsel vagy derelye vágóval a háromszög csúcsánál 3 egyforma vonalat húzunk ezzel átvágjuk a tésztát és ettől lesz majd rácsos. A vastagabb részre rakjuk a tölteléket és a reszelt sajtot ,majd egy könnyed mozdulattal ráhajtjuk a rácsozott részt .Szépen sütőpapíros tepsibe helyezzük . A sütőt előmelegítjük, majd a tészták tetejét megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezám maggal majd forró sütőben 180 -200 fok körüli hőmérsékleten 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.