Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Provence és spenótos rácsos

felvitel dátuma: 2015-03-20 15:28:59       mai nézettség: 1       nézettség: 2592
részletes recept
Provence  és spenótos rácsos
Hozzávalók 6 személyre:

A tésztához: 50 dkg liszt,  2,5 dl tej, 10 dkg cukor, 2 egész tojás , 10 dkg olvasztott vaj, 5 g , 2,5 dkg élesztő, fél dl olaj 2 evőkanál tejföl
Töltelékhez

100 g provence  szendvicskrém

15 dkg trapista sajt

10 dkg spenót püré  nálam kész spenót főzelék került bele

Tetejére

1 tojás a kenéshez

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A lisztet mély keverő tálba szitáljuk. Az élesztőt  a  langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a liszthez keverjük. Hozzákeverjük az olajat, a sót az olvasztott vajat  ,tojásokat,tejfölt, puha tésztát kapjunk az a lényeg , ami nem ragad oda az edény falához. A tésztát letakarva, meleg helyen egy órát kelesztjük. Közben elkészítjük a töltelékeket. A  sajtot lereszeljük. Ha duplájára kelt a tészta három részre osztjuk és lisztezett deszkán 3-4 milliméter vékony tégla lapokat nyújtunk. Egyenletesen háromszögeket vágunk belőle ,majd késsel vagy derelye vágóval a háromszög csúcsánál 3 egyforma vonalat húzunk ezzel átvágjuk a tésztát és ettől lesz majd rácsos. A vastagabb részre rakjuk a tölteléket és a reszelt sajtot ,majd egy könnyed mozdulattal ráhajtjuk a rácsozott részt .Szépen sütőpapíros tepsibe helyezzük . A sütőt előmelegítjük, majd a tészták tetejét megkenjük felvert tojással és megszórjuk  szezám maggal majd forró sütőben  180 -200 fok körüli hőmérsékleten 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*