1 kg tisztított burgonya
1 db tojás , liszt , 1 kanálnyi zsír
zsemlemorzsa,
A tisztított kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük.
Közben kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.
Ha megfőtt leszűrjük, burgonyatörővel áttörjük, 1 kanál zsírral összekavarjuk.
Hagyjuk kihűlni, belekavarunk 1 tojást.
És annyi lisztel összegyúrjuk, hogy ne legyen túl lágy, de keménysem a tészta.
Kis darabokat vágunk belőle, rudakká sodorjuk, amit kis ujjnyivastag darabokra vágunk.
Ezeket egyenként megsodorjuk.
Forrásban lévő sós vízben főzzük.
Ha feljön a víz tetejére egyet kavarunk rajta és szűrővel kiszedjük.
Összekavarjuk a pirított zsemlemorzsával, porcukorral, vagy lekvárral kínáljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.