Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Pozsonyi szemek

felvitel dátuma: 2016-11-13 11:54:14       mai nézettség: 1       nézettség: 1045
részletes recept
Pozsonyi szemek
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

Tészta: 50 dkg liszt, 20 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 15 g élesztő,1 dkg , 1,5 dl langyos tej, 1 tojássárgája

Töltelék:

15 dkg mák, 13 dkg cukor, kevés tej,( kb 50 ml )2-3 dkg vaj, reszelt citromhéj, 1 ek vanília aroma

Kenéséhez:

1 db tojás

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

A tészta összetevőiből géppel nem túl lágy tésztát dagasztunk, majd megkelesztjük. Kelesztés után egyforma, dió nagyságú golyókat formálunk a tésztából.

Sütőpapírral  bélelt tepsit készítünk az asztalra, és a golyókat egymástól 5 cm-es távolságba helyezzük. A közepükbe fészket készítünk úgy, hogy az ujjunkkal benyomunk mélyedést a közepébe, ebbe kerül a töltelék.

A mákot a cukorral, a citromhéjjal, vaníliával, és vajjal összedolgozzuk. Annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy összeálljon. Mindegyik tésztafészekbe teszünk tölteléket. Annyit tegyünk, hogy ne folyjon ki belőle, amikor sülés közben a térfogata a tésztának.

Ezután lekenjük tojásfehérjével, majd 20 percig meleg helyen kelesszük. Utána a tojássárgájával kenjük le.

200 fokra előmelegítjük a sütőt, majd mikor betesszük, 180 fokra visszaéve 20- 25 percig sütjük.

Porcukrot szitálunk a tetejére.

Kevés időt vesz igénybe, és finom!

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*