2 cs Tante Fanny Friss bejgli és Pozsonyi kifli tészta 400 g
1 db tojás
Töltelék:
20 dkg mák
10 dkg cukor
0,6 dl víz 3 dkg mazsola
A darált mákot összekeverjük a cukorral, vízzel, mazsolával és megfőzzük.
Várunk, hogy hűljön ki.
A Tante Fanny friss bejgli tésztát 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a sütőpapírral együtt kitekerjük egy síma lapra, és egyenlő négyzeteket vágunk belőle, majd kiskanállal teszünk a négyzet felső egyharmadára, a széleket hagyjuk szabadon.
A kimaradt széleket kenjük be a felvert tojással, majd tekerjük fel a négyzet alakú tésztát kifli formákra.
A tepsibe helyezett sütőpapírra helyezzük a kifli formára tekert tésztát, majd a tésztát kenjük meg a felvert tojással.
Hagyjuk pár percig száradni, majd ismételten kenjük meg felvert tojással.
Az előmelegített sütőben ( 170 fokos ) 25 percig süssük aranysárgára.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.