Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Pozsonyi kifli mákkal Tante Fanny tésztából

felvitel dátuma: 2011-12-20 18:20:19       mai nézettség: 1       nézettség: 1892
részletes recept
Pozsonyi kifli mákkal Tante Fanny tésztából
Hozzávalók 4 személyre:

2 cs Tante Fanny Friss bejgli és Pozsonyi kifli tészta 400 g
1 db tojás



Töltelék:
20 dkg mák
10 dkg cukor
0,6 dl víz 3 dkg mazsola

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 35 perc

Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:

darált mákot összekeverjük a cukorral, vízzel, mazsolával és megfőzzük.
Várunk, hogy hűljön ki.
A Tante Fanny friss bejgli tésztát
10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a sütőpapírral együtt kitekerjük egy síma lapra, és egyenlő négyzeteket vágunk belőle, majd kiskanállal teszünk a négyzet felső egyharmadára, a széleket hagyjuk szabadon.
A kimaradt széleket kenjük be a felvert tojással, majd tekerjük fel a négyzet alakú tésztát kifli formákra.
A tepsibe helyezett sütőpapírra helyezzük a kifli formára tekert tésztát, majd a tésztát kenjük meg a felvert tojással.
Hagyjuk pár percig száradni, majd ismételten kenjük meg felvert tojással.
Az előmelegített sütőben ( 170 fokos ) 25 percig süssük aranysárgára.

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*