Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 16 szerda Csongor névnapja

Főoldal » Pozsonyi diós-mákos beigli

felvitel dátuma: 2012-01-04 08:01:07       mai nézettség: 1       nézettség: 2059
részletes recept
Pozsonyi diós-mákos beigli
Hozzávalók 6 személyre:

Tésztához

50dkg liszt

2dkg élesztő

tojás

2dkg cukor

3dl tejföl

20dkg zsír, vagy 25dkg vaj

pici

Máktöltelék

15dkg mák

25dkg cukor

5-8dkg morzsa ha szükséges

5dkg mazsola

1citrom reszelt héja és leve

tört fahéj

1dl víz

Dió töltelék

15dkg dió

20dkg cukor

5-8dkg morzsa ha szükséges

1dl tej

szegfűszeg

tört fahéj

1 citrom reszelt héja és leve

1 vaníliás cukor

5dkg rumba áztatott mazsola

Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Mák töltelék készítése

A cukorból 1dl vízzel szirupot főzünk, ezt ízesítjük fahéjjal citrommalbeletesszük a darált mákot és sűrű tölteléket készítünk. Hozzáadjuk a többi belevalót, összeforraljuk, és ha szükséges ,adunk hozzá morzsát

Dió töltelék készítése

A tejet felforraljuk a cukorral, vaníliáscukorral, citrommal fahéjjal szegfűszeggel ízesitjük. Beletesszük a diót, mazsolát és kenhető tölteléket készítünk. Ha szükséges teszünk hozzá morzsát.

Tészta készítése

Az 5dkg lisztet elmorzsoljuk az élesztővel, cukorralcsipet sóval, és kb fél dl langyos vízzel kovászt készítünk.A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljukbelekeverjük a cukrot, végül hozzáadjuk a kovászt és annyi tejfölt amennyit a tészta felvesz. Közepes keménységű tésztát készítünkmajd 4 egyforma cipóra osztjuk.(a cipókat mérem) Ez után fél cm vastag téglalap alakú tésztát nyújtunk. Megkenjük töltelékkel és nemtúl szorosan fetekerjük. Vékonyan zsirozott tepszibe tesszük. 1 egész tojást és egy sárgáját összekeverünk és ezzel többször átkenjük. 2x fél órát hideg helyen pihentetjük, és közben többször megkenjük tojással, de a két kenés között várjuk meg míg a tojás megszikkad. Így szép márványos lesz. Előmelegített sütőben, középmeleg hőfokon sütjük.

Nagyon finom mandulával is, úgy készül mint a diós. A pozsonyi dió-mákos kifli is így készül.

Szakács: detty


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*