Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Pöttyös mézes -krémes

felvitel dátuma: 2013-10-09 17:40:49       mai nézettség: 1       nézettség: 2471
részletes recept
Pöttyös mézes -krémes
Hozzávalók 8 személyre:

Tészta:

Krém:

  • 7 dl tej
  • 2 cs vaníliás puding
  • 2 ek liszt
  • vaníliás cukor
  • 1 cs Rama
  • 20 dkg porcukor
  • csokoládé
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:
  1. A tésztához a liszt kivételével egy fazékba tesszük a hozzávalókat, felmelegítjük.
  2. Végül belekeverjük a lisztet. Kiborítjuk a tésztát, átgyúrjuk, majd három részre osztjuk. Egyikbe tetszés szerint kakaóport teszünk.
  3. A két fehér lapot egyforma méretűre nyújtjuk, és 200 fokon megsütjük.
  4. A kakaós tésztából kilenc rudat sodrunk, akkorát, mint a tepsi, amiben a lapokat sütöttük. Ezeket a rudakat is megsütjük.
  5. A tejben simára keverjük a pudingot, lisztet, és felfőzzük.
  6. Amíg hűl, habosra keverjük a margarint a porcukorral és a vaníliával, majd a két masszát összedolgozzuk.
  7. Lapokat a következőképpen megtöltjük:
  8. Egy lapot megkenünk sárgabarack lekvárral, rátesszük a krém felét.
  9. Ráhelyezzük a kakaós rudakat, finoman belenyomjuk a krémbe.
  10. Rásimítjuk a krém másik felét.
  11. A második lapot is megkenjük lekvárral, és fordítva (lekváros felével lefele) rátesszük a krémre.
  12. Tetejét bevonjuk olvasztott csokival, és másnap szeleteljük.
Szakács: Kovács Zsuzsanna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*