Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Pöttyös karaj.

felvitel dátuma: 2011-11-25 19:13:26       mai nézettség: 1       nézettség: 2204
részletes recept
Pöttyös karaj.
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg csontnélküli karaj / egészben hagyva /

2 szál sárgarépa

 2 szál fehérrépa

2 fej fokhagyma

2 ek zsír

csipetnyi köménymag / lehet darált is /

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

A pöttyös karajt általában szilveszterkor szoktam készíteni, de bármikor elkészíthető, hidegen, melegen is fogyasztható.

Az egész karajt megmossuk megsózzuk.

Ha nincs más eszközünk a karajt hosszában fakanállal  kiszúrjuk  teljesen átszúrva a húst, hiszen ebbe a nyilásba tesszük majd a zöldségeket. A zöldségeket  és a nyilást is megsózzuk, majd a lyukakba dugdossuk bele, hogy kilátszódjanak a hús két végén. A fokhagymát félbevágjuk és kis nyilást ejtve a húson beletesszük.

A hús minden oldalát 2 ek. zsíron megpirítjuk, rászórjuk a köménymagot , majd a hús 3-4.-ig felöntjük vízzel. Lassú tűzön pároljuk, lehetőleg fedő alatt. Amikor már puha, levesszük a fedőt, és szép pirosra megsütjük.

Kihűtjük, és vékonyan felszeleteljük. Nagyon jót fog mutatni a fehér, ill. a piros " pötty " rajta.

étvágyat ! Készítette:Bözsike

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 marosi marika 2011 november 26

Nagyon finom, ízletes. Én már tapasztalatból véleményezem, közvetlen a szakácstól kostóltam. :)

10/10 Bóli Klára 2013 május 17

Nagyon jól néz ki,mindenképp ki fogom próbálni ezt a receptet,főképp,hogy Marika is írta,milyen finom.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*