Nagyon finom, ízletes. Én már tapasztalatból véleményezem, közvetlen a szakácstól kostóltam. :)
1 kg csontnélküli karaj / egészben hagyva /
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
2 fej fokhagyma
só
2 ek zsír
csipetnyi köménymag / lehet darált is /
A pöttyös karajt általában szilveszterkor szoktam készíteni, de bármikor elkészíthető, hidegen, melegen is fogyasztható.
Az egész karajt megmossuk megsózzuk.
Ha nincs más eszközünk a karajt hosszában fakanállal kiszúrjuk teljesen átszúrva a húst, hiszen ebbe a nyilásba tesszük majd a zöldségeket. A zöldségeket és a nyilást is megsózzuk, majd a lyukakba dugdossuk bele, hogy kilátszódjanak a hús két végén. A fokhagymát félbevágjuk és kis nyilást ejtve a húson beletesszük.
A hús minden oldalát 2 ek. zsíron megpirítjuk, rászórjuk a köménymagot , majd a hús 3-4.-ig felöntjük vízzel. Lassú tűzön pároljuk, lehetőleg fedő alatt. Amikor már puha, levesszük a fedőt, és szép pirosra megsütjük.
Kihűtjük, és vékonyan felszeleteljük. Nagyon jót fog mutatni a fehér, ill. a piros " pötty " rajta.
Jó étvágyat ! Készítette:Bözsike
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.