Piskóta:::5db tojás, 5e.k k.cukor, 5e.k liszt, 1 cs sütőpor, 2 e.k darált dió.Töltelék:::2cs vaníliás pudingpor, 0,5l tej , 5e.k liszt, 4dl tej , 3 cs vaníliás cukor, 20dkg porcukor, 15dkg margarin, Pörkölt dió:::15dkg darált sió, 5dkg margarin , 5dkg kristálycukor.
A piskótát hagyományosan elkészíteni annyi a különbség , hogy a 2 kanál siót is beleszórom és megsütni.Hagyni kihűlni és szépen kettévágni .A vanília pudingot megfőzni a fél liter tejben és félre tenni hűlni .Az 5 evőkanál lisztet megfőzni a 4dl tejben és félre tenni hűlni ez egy sűrű massza nem kell megijedni.A porcukort a vanília cukrot és a margarint habosra kikeverni.A pudingot és a főzött krémet összekeverni habosra és hozzáadni a porcukros krémet is és ezeket szép habosra kiverni.Pörkölt dió elkészítése::A margarint egy serpenyőben felolvasztom és hozzáadom a cukrot elkeverem , majd a diót adom hozzá és aranybarnára megpirítom , de ne égessük meg.A piskóta egyik felét lekenem a krém felével és megszórom a pörkölt dió egy részével , majd megint rá a krém és befedem a másik lappal és a tetejét vékonyan lekenem és megszórom díszítésként is .Hűtőszekrénybe teszem egy kis időre és tetszés szerint szeletelem.Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.