Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 15 csütörtök Zsófia, Szonja névnapja

Főoldal » Póréhagymás lepény

felvitel dátuma: 2011-06-22 05:34:04       mai nézettség: 1       nézettség: 1237
részletes recept
Póréhagymás lepény
Hozzávalók 6 személyre:
  • 1 cs mélyhűtött levelestészta (kb. 45 dkg)
  • 2-3 szál póréhagyma fehér része
  • 20 dkg nyers sonka
  • 1 ek  olaj
  • 4 tojás
  • 20 dkg natúr krémsajt (pl. medve)
  • 15 dkg trappista sajt, reszelve
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:
  1. A leveles tésztát engedjük ki, nyújtsuk ki, és helyezzük sütőpapírral bélelt 30x40 cm-es gáztepsibe.
  2. A póréhagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikára, a sonkát kockázzuk fel. Az olajon süssük meg a pórét és a sonkát. Ha megsült, tegyük egy szűrőbe, és jól csepegtessük le, így a tészta nem ázik el.
  3. A tojásokat géppel jól kikeverjük a krémsajttal, sót és borsot rakunk rá, majd hozzáadjuk a trappista sajtot is.
  4. A hagymás-sonkás masszát szétterítjük a tésztán, majd a tojásos krémet ráöntjük, és eligazítjuk.
  5. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Szakács: Emma


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Haspók 2011 június 22

Jól hangzik,kipróbálom mindenképp!

0/10 Telegdi 2011 június 22

Haspók!: Nem fogsz csalódni benne,merem ajánlani:)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*