20 dkg csiperkegomba
1 szál póréhagyma
1 ek olivaolaj
1 ek. apróra vágott petrezselyemzöld
só
1 mk. őrölt bors
15 dkg kukoricadara
só
0,5 l víz
2 dkg vaj
A gombát szeletekre, a póréhagymát karikára vágjuk.
Az olivaolajon megpároljuk a gombát, majd mikor a levét kezdi elfőni rádobjuk a póréhagymát.
Sózzuk, borsozzuk és meghintjük a petrezyelyemzölddel.
Egyet kavarunk rajta és kész.
A vizet felforraljuk, megsózzuk és állandó keverés mellett beleöntjük a kukoricadarát. A legjobb, ha habverővel keverjük, addig /kb 3-4 percig/ amíg érezhetően besűrűsödik.
Pár perc hűlés után egy vajjal vékonyan bekent tálcára borítjuk és elsimítjuk úgy, hogy kb egy cm vastag legyen. Megvárjuk míg teljesen kihül, majd egy nagyobb pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk a darából
A korongok mindkét oldalát egy jól felhevített teflonserpenyőben ropogósra sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.