Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Póréhagymás gomba, polentakoronggal

felvitel dátuma: 2014-10-15 18:20:16       mai nézettség: 1       nézettség: 1827
részletes recept
Póréhagymás gomba, polentakoronggal
Hozzávalók 1 személyre:

20 dkg csiperkegomba

1 szál póréhagyma

1 ek olivaolaj

1 ek. apróra vágott petrezselyemzöld

mk. őrölt bors

15 dkg kukoricadara

0,5 l víz

2 dkg vaj

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A gombát szeletekre, a póréhagymát karikára vágjuk.

Az olivaolajon megpároljuk a gombát, majd mikor a levét kezdi elfőni rádobjuk a póréhagymát.

Sózzuk, borsozzuk és meghintjük a petrezyelyemzölddel

Egyet kavarunk rajta és kész.

A vizet felforraljuk, megsózzuk és állandó keverés mellett beleöntjük a kukoricadarát. A legjobb, ha habverővel keverjük, addig /kb 3-4 percig/ amíg érezhetően besűrűsödik

Pár perc hűlés után egy vajjal vékonyan bekent tálcára borítjuk és elsimítjuk úgy, hogy kb egy cm vastag legyen. Megvárjuk míg teljesen kihül, majd egy nagyobb pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk a darából

A korongok mindkét oldalát egy jól felhevített teflonserpenyőben ropogósra sütjük.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*