1 póréhagyma
5 dkg vaj
1,5 dl tejszín
1 ek. étkezési keményítő
5 dkg reszelt eidami sajt
víz
só
bors www.toldifuszer.hu
A hagymát hosszában félbevágjuk és jól megmossuk (könnyen megbújnak kis földdarabok benne), majd felszeleteljük.
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát és fedő alatt többszöri keveréssel megdinszteljük .
Amikor megpuhult felöntjük vízzel, vagy húslével és felforraljuk.
Az étkezési keményítőt kevés vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a tejszínt és besűrítjük a levest.
Sózzuk, borsozzuk.
A hivatalos verzió szerint kenyeret pirítunk, megkenjük fokhagymával, beletesszük a tányérba , rászórjuk a reszelt sajtot és arra szedjük rá a levest. (én csak sajtot teszek bele, mert nem szeretem, ha szétázik a pirítós)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.