Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Pontypörkölt túrós tésztával

felvitel dátuma: 2019-02-01 18:42:48       mai nézettség: 3       nézettség: 764
részletes recept
Pontypörkölt túrós tésztával
Hozzávalók 1 személyre:

1 kg körüli ponty szeletek
1 nagy fej vöröshagyma
2 ek étolaj
2 tk pirospaprika
1 csípős paprika
halfűszer ízlés szerint

só ízlés szerint
1 paprika
1 paradicsom
oregánó ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
1 dl vörösbor
Körethez:
300 gr száraztészta
40 dkg túró
2 dl tejföl

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A pontyot feldaraboltam, halfűszerrel bedörzsöltem, fél órát hagytam, hogy álljon.
Pörköltalapot készítettem a hozzávalókból .
Egy nagy fej vöröshagymát apróra vágok,olajon átfuttatom,ráteszem a haldarabokat,fűszerezem,a többi hozzávalókkal készre főzöm.
A bort és piros porpaprikát,oregánót a főzés vége felé teszem rá.
A tésztát bő forró sós vízben kifőzöm,leszűröm,csapi vízzel leöblítem,majd egy kevés étolajat teszek rá és összekeverem.
A túrót megsózom és tésztával összekeverem vagy a tészta tetejére teszem.
Tejföllel meglocsoltam.

Szakács: Edit


Film link: https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*