1 kg körüli ponty szeletek
1 nagy fej vöröshagyma
2 ek étolaj
2 tk pirospaprika
1 csípős paprika
halfűszer ízlés szerint
só ízlés szerint
1 paprika
1 paradicsom
oregánó ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
1 dl vörösbor
Körethez:
300 gr száraztészta
40 dkg túró
2 dl tejföl
A pontyot feldaraboltam, halfűszerrel bedörzsöltem, fél órát hagytam, hogy álljon.
Pörköltalapot készítettem a hozzávalókból .
Egy nagy fej vöröshagymát apróra vágok,olajon átfuttatom,ráteszem a haldarabokat,fűszerezem,a többi hozzávalókkal készre főzöm.
A bort és piros porpaprikát,oregánót a főzés vége felé teszem rá.
A tésztát bő forró sós vízben kifőzöm,leszűröm,csapi vízzel leöblítem,majd egy kevés étolajat teszek rá és összekeverem.
A túrót megsózom és tésztával összekeverem vagy a tészta tetejére teszem.
Tejföllel meglocsoltam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.