Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Polgármester szelet

felvitel dátuma: 2017-01-28 18:27:37       mai nézettség: 1       nézettség: 1215
részletes recept
Polgármester szelet
Hozzávalók 12 személyre:

A sárga laphoz

A középső laphoz

A krémhez

Előkészületi idő: 75 perc

Sütési idő: 50 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

 sárga laphoz

  1. A tojássárgákat a porcukorral elektromos habverővel habosra keverjük, apránként hozzáadagoljuk a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tésztát kettévesszük, és egyforma nagyságú tepsiben 180 fokra melegített sütőben megsütjük. Egyben is megsüthetjük, akkor majd az összeállításnál kettévágjuk.

A középső laphoz

  1. A középső tészta készítése: a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a sütőporral elkevert lisztet, a darabos csokit, színes zselés cukorkát és a diót is hozzáadjuk. Ugyanakkora tepsiben sütjük, mint a sárga piskótát. A tepsi mérete: 28×34 cm.

A krémhez

  1. A krém készítése: a tejet a cukrokkal, vaníliás pudingporral csomómentesre keverjük, és sűrű krémmé felfőzzük, majd kihűtjük.
  2. A kihűlt vaníliás krémmel a vajat elektromos habverővel krémes, habos állagúvá keverjük.

A bevonáshoz

  1. A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, a tésztára kenjük, majd a fehér csokoládét rácsurgatjuk, és a barna csokoládéba "fésülgetjük".
  2. A barna csokoládéhoz 1 ek. olajat teszünk, a fehér csokoládéhoz 1 tk. olajat.

Összeállításhoz

  1. A tészta összeállítása: sárga lap, krém, színes lap, krém, sárga lap. A tetejét a kétszínű csokoládéval bevonjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
Szakács: babi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*