Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » Közepes » Pogácsa maradék krumplipüréböl

felvitel dátuma: 2015-08-18 20:14:11       mai nézettség: 1       nézettség: 1062
részletes recept
Pogácsa maradék krumplipüréböl
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg krumplipüré  (vagy 25 dkg héjában főtt, kihűlt krumpli)
40 dkg rétesliszt
10 dkg finomliszt
2,5 - 3 dkg (ízlés szerint)
15 dkg tejföl
1 tojás sárgája
2,5 dkg élesztő
15 dkg tehénvaj
1 teáskanál cukor
 
+ lekenéshez tojás
Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:
A tejfölbe belemorzsoltam az élesztőt, hozzáadtam a cukrot, elkevertem.
A liszteket és a sót összekevertem. Hozzáadtam a hideg vajat, a krumplipürét (vagy a kihűlt, lereszelt  krumplit), kézzel összemorzsoltam az egészet.
A tojássárgát elkevertem az élesztős tejfölben, a lisztes keverékhez adtam, összegyúrtam. Letakarva hidegre tettem a tésztát. Kb. 1-2 óra mulva kinyújtottam, hajtogattam (összesen 3x, 20 perces pihentetésekkel, közben visszaraktam a hűtőbe).  A 3.-ik hajtogatás után  ujnyi vastagra nyujtottam, pengével berácsoztam a tetejét, kiszaggattam, sütőpapíros tepsire raktam, lekentem felvert tojással, 200 fokon kb 20-25 perc alatt megsütöttem.
Szakács: babi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*