Kovász:
· 5 dkg élesztő
· 3 dl langyos tej
· 1 kávéskanál cukor
· 2 evőkanál liszt
Tészta:
· 1kg 25 dkg liszt
· 1 csomag ráma
· 1 nagy tejföl
· 1 tojás
· 2-3 db főtt áttört burgonya
· 1 cs sütőpor
· 1 evőkanál só ( ízlés szerint!)
Készítése:
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tészta hozzávalóit, végül a tejben felfutott élesztővel sima tésztát dagasztunk. Kb 1-2 órát pihentetjük letakarva a tésztánkat.
Ha van időnk hajtogathatjuk is, és megszorultjuk a rétegeket sajttal.
Ezután lisztezett munkalapon 1.5 cm-re vastagságúra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Két tenyerünk élével picit megformázzuk (mintha agyagoznánk például), és sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük őket. Maximális hőmérsékleten sütjük, mert különben kiszárad! Nem kell félni tőle, át fog sülni, és isteni finom puha lesz a pogácsánk! :)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.