Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 7 szerda Gizella, Gusztáv névnapja

Főoldal » Könnyű » Pogácsa - dagasztás és kelesztés nélkul

felvitel dátuma: 2011-10-21 09:45:45       mai nézettség: 2       nézettség: 1559
részletes recept
Pogácsa - dagasztás és kelesztés nélkul
Hozzávalók 6 személyre:

60 dg simaliszt

25 dg vaj

2 tojás sárgája

2 kiskanál

1 kis pohár tejfol

1,5 - 2 dcl tej / nekem 2 dcl volt, így lágyabb lett a tészta/

4 dg éleszto

tojás fehérje ami kimaradt + reszelt sajt a tetejére

Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

Mindent osszegyúrunk, belemorzsoljuk az élesztot és minimum 2 órát pihentetjuk. Nekem a hutoben volt egy éjszakán át. A tésztát nem kell simára eldolgozni, elég jól osszegyúrni.

Kb.2 cm vastagságúra kinyújtjuk, kiszaggatjuk és a két tenyerunk élével  forgatva kissé még felemeljuk a pogikat. Megkenjuk a tojás fehérjével és alaposan meghintjuk  reszelt sajttal. Légkeveréssel 200 fokon kb.15-17 perc alatt megsutjuk.

Finom, egyszeru, gyors! étvágyat!

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 marika 2011 október 21

Nagyon finom lehet! Harapni valóak! :)Ügyes vagy, Anna!

0/10 kautz1009 2011 október 21

Valóban így van:finom,egyszerű,gyors!:)Nagyon szépek!Gratulálok!

0/10 anna51 2011 október 21

Koszonom!

10/10 Kercsike 2011 október 21

Bocsánat Anna, de én sajtot is látok a tetején....?! Imádom a sajtos pogit.

10/10 Kercsike 2011 október 21

Csak az elkészítést olvastam el, a hozzávalóknál már felfedeztem a sajtot!!!

10/10 Zsuzsa 2011 október 21

De jó, hogy fölraktad! Anyukám nagyon sokat sütötte, tepertős változatban is. "Útipogácsának" hívtuk.

0/10 anna51 2011 október 22

Jutkám, koszi, hogy figyelmeztettél.Kijavítottam, tényleg a tetejére jon a tojás fehérje és a sajt. Hiába, néha elfelejtem azokat is leírni, amit az ember már automatikusan csinál.:)))

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*