Ha egyszerűen akarom elkészíteni, akkor veszek egy csomag Tante Fanny friss pizzatészta 400 g, és azzal dolgozom. Ha sok időm van, akkor pedig magam gyártom a hozzávalót:
A tésztához:
3 dl víz
50 dkg liszt
7 g só
7 g cukor
2,5 dkg élesztő
Szószhoz:
1 nagy dobozos paradicsomszósz
30 dkg darálthús
egy jó nagy marék reszelt sajt
1 kis fej reszelt hagyma
pizza fűszerkeverék
Két lehetőséget írok le:
Az egyik nagyon egyszerű:
Tante Fanny friss pizzatésztát 400 g. -ot egy tepsire kiterítem.
Erre kerül a töltelék, feltekerem, megszórom reszelt sajttal és készre sütöm az előmelegített sütőben.
A másik mód a házi tésztakészítés.
Az élesztőt a langyos vízben cukorral megfuttatjuk, majd a liszthez téve a sóval együtt kelt pizzatésztát készítünk belőle.
(A kényelmesebbek (mint én:-)) ha tehetik, tegyék kenyérsütő gépbe a hozzávalókat dagasztás programon:-))
Közben elkészítjük a mártást:
A hagymát kicsit megfuttatjuk egy kanálnyi olajon, rádobjuk a húst, megszórjuk fűszerkeverékkel és átpirítjuk.
Rátesszük a paradicsomszósz és pár perc alatt összerottyantjuk az egészet.
Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük a szósszal, és feltekerjük. Igazság szerint ujjnyi széles csigákat kellene vágni belőle, de nekem ez nem igazán ment, így egybe tettem be a tekercset a sütőbe, mint a beiglit.
Sajttal megszórva szép pirosra megsütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.