1 csomag fagyasztott leveles tészta
2 kis konzerv sűrített paradicsom pűré
1 evőkanál szárított oregáno
1evőkanál szárított bazsalikom
2 gerezd foghagyma
15 dkg magozott zöld olajbogyó
15 dkg reszelt sajt
1db kisebb tojás
10 dkg szezámmag
A paradicsom pürét összekeverjük a fűszerekkel , és a reszelt vagy áttört foghagymával. Az olajbogyót jó apróra vágjuk.
A felengedett leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a paradicsompürével, megszórjuk az olajbogyóval és rászórjuk a reszelt sajtot.
Félbahajtjuk a lapot, 2 cm-es csíkokra vágjuk (ha elég szélesre nyújtottuk a tésztát akkor előbb még két hasábba is vághatjuk). Megycsavarjuk a tésztát .
A tojás kicsit felverjük és megkenjük a sütőpapírra tett tésztát. Megszórjuk szezámmaggal jó alaposan.
200 fokos előmelegített sütőbe tesszük. (légkeveréses 180 fok) 10-15 perc alatt megsül, ha már szél piros kész.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.