Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 7 szerda Gizella, Gusztáv névnapja

Főoldal » Könnyű » Pizzás-olajbogyós tekercs

felvitel dátuma: 2011-08-07 15:42:17       mai nézettség: 2       nézettség: 1028
részletes recept
Pizzás-olajbogyós tekercs
Hozzávalók 4 személyre:

1 csomag fagyasztott leveles tészta

2 kis konzerv sűrített paradicsom pűré

1 evőkanál szárított oregáno

1evőkanál szárított bazsalikom

2 gerezd foghagyma

15 dkg magozott zöld olajbogyó

15 dkg reszelt sajt

1db kisebb tojás

10 dkg szezámmag

Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

 

A paradicsom pürét összekeverjük  a fűszerekkel , és a reszelt vagy áttört foghagymával. Az olajbogyót apróra vágjuk.

A felengedett leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a paradicsompürével, megszórjuk az olajbogyóval és rászórjuk a reszelt sajtot.

Félbahajtjuk a lapot, 2 cm-es csíkokra vágjuk (ha elég szélesre nyújtottuk a tésztát akkor előbb még két hasábba is vághatjuk). Megycsavarjuk a tésztát .

A tojás kicsit felverjük és megkenjük a sütőpapírra tett tésztát. Megszórjuk szezámmaggal alaposan.

200 fokos előmelegített sütőbe tesszük. (légkeveréses 180 fok) 10-15 perc alatt megsül, ha már szél piros kész.

Szakács: HHencsy


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*