Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » Közepes » Pizzás csiga Csildi süt

felvitel dátuma: 2018-03-20 20:13:45       mai nézettség: 1       nézettség: 1748
részletes recept
Pizzás csiga Csildi süt
Hozzávalók 5 személyre:

1 kg liszt

3 evőkanál  só

6 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj

http://grapoilashop.hu/

5, 5 dl langyos víz vagy tej

1 evőkanál kristálycukor

5 dkg élesztő

oregáno

 

A töltelékhez:

pizzakrém

Ketchup ,nálam házilag készült

sonka vagy más felvágott

20 dkg sajt reszelve 

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, beleteszünk 1 kanál lisztet, a  cukrot, és fél óra alatt langyos helyen futtatjuk.

A lisztet átszitáljuk, beletesszük az olajat ,sót  a felfuttatott élesztőt és a tejet . Megszórjuk oregánóval.

Könnyű tésztát dagasztunk belőle, kétszeresére hagyjuk kelni. 
Amikor megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a pizzakrémmel, ketchuppal, megszórjuk a sonkával és reszelt sajttal feltekerjük, és ujjnyi karikákat vágunk belőle.

Olajjal kikent (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe tesszük, a csigák oldalát megkenjük egy kis olajjal, tetejére reszelt sajtot szórunk.

A tepsiben még állni hagyjuk 10 percig, 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Alsó-felső sütéssel 200 fokon pirosra sütjük (kb. 25 perc). Ebből az adagból 50 db van.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Horváth Sándorné 2018 március 21

Még nem sütöttem pizzát, de ezt a receptet kipróbálom a gyerekeknek. Köszi Csildi.

6/10 Sárközi Valéria 2018 március 21

Nagyon jó

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2018 március 21

Nagyon szívesen finom nagyon.

6/10 Hajdú Józsefné 2018 március 22

Én is kipróbálom

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*