Még nem sütöttem pizzát, de ezt a receptet kipróbálom a gyerekeknek. Köszi Csildi.
1 kg liszt
3 evőkanál só
6 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
5, 5 dl langyos víz vagy tej
1 evőkanál kristálycukor
5 dkg élesztő
oregáno
A töltelékhez:
pizzakrém
Ketchup ,nálam házilag készült
sonka vagy más felvágott
20 dkg sajt reszelve
Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, beleteszünk 1 kanál lisztet, a cukrot, és fél óra alatt langyos helyen futtatjuk.
A lisztet átszitáljuk, beletesszük az olajat ,sót a felfuttatott élesztőt és a tejet . Megszórjuk oregánóval.
Könnyű tésztát dagasztunk belőle, kétszeresére hagyjuk kelni.
Amikor megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a pizzakrémmel, ketchuppal, megszórjuk a sonkával és reszelt sajttal feltekerjük, és ujjnyi karikákat vágunk belőle.
Olajjal kikent (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe tesszük, a csigák oldalát megkenjük egy kis olajjal, tetejére reszelt sajtot szórunk.
A tepsiben még állni hagyjuk 10 percig, 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Alsó-felső sütéssel 200 fokon pirosra sütjük (kb. 25 perc). Ebből az adagból 50 db van.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.