A tésztához:
50 dkg liszt
2 dl tej
2 tojássárgája
5 dkg puha margarin
3 dkg éleszto
2 ek tejfol
1 kk kristálycukor
1 tk só
A toltelékhez:
20 dkg csirkemellsonka
15 dkg trappista sajt
30 dkg pizzakrém
kb. 0,5 dl étolaj
Tetejére:
1 tojássárgája
15 dkg trappista sajt
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztot. A lisztet átszitáljuk, beletesszuk a tojássárgájákat, 5 dkg margarint, a tejfolt, a teáskanálnyi sót és a megkelt élesztot. Jó hólyagosra kidolgozzuk a tésztát és 1 órát letakarva meleg helyen kelesztjuk. Ezalatt lereszeljuk egy nagy lyukú reszelon a trappista sajtot és a sonkát. A sutot elomelegítjuk 200 fokra. A tepsit kivajazzuk.
A megkelt tésztát kettévágjuk. Mindkét darabot 0,7 cm-es vastagságúra kinyújtjuk. A két téglalapot lekenjuk az olajjal, majd a pizzakrémmel. Kettéosztjuk a tolteléket, és rászórjuk egyenletesen a reszelt sonkát, majd a sajtot, de 15 dkg-t meghagyunk a tetejére. Feltekerjuk, felvágjuk 1,5 cm-es darabokra, és a tepsibe rakjuk. Lekenjuk felvert tojássárgájával és megszórjuk reszelt sajttal. Ismét kelesztjuk egy fél órát.
Elomelegített sutoben 200 fokon 20 percig sutjuk. Ha kész, langymelegen is fogyaszthatjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.