Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Pizzás csiga

felvitel dátuma: 2012-10-14 22:51:41       mai nézettség: 1       nézettség: 1614
részletes recept
Pizzás csiga
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:

50 dkg liszt

2 dl tej

2 tojássárgája

5 dkg puha margarin

3 dkg éleszto

2 ek tejfol

1 kk kristálycukor

1 tk

 

A toltelékhez:

20 dkg csirkemellsonka

15 dkg trappista sajt

30 dkg pizzakrém

kb. 0,5 dl étolaj

 

Tetejére:

1 tojássárgája

15 dkg trappista sajt

Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A tejet a cukorral meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztot. A lisztet átszitáljuk, beletesszuk a tojássárgájákat, 5 dkg margarint, a tejfolt, a teáskanálnyi sót és a megkelt élesztot. hólyagosra kidolgozzuk a tésztát és 1 órát letakarva meleg helyen kelesztjuk. Ezalatt lereszeljuk egy nagy lyukú reszelon a trappista sajtot és a sonkát. A sutot elomelegítjuk 200 fokra. A tepsit kivajazzuk.

A megkelt tésztát kettévágjuk. Mindkét darabot 0,7 cm-es vastagságúra kinyújtjuk. A két téglalapot lekenjuk az olajjal, majd a pizzakrémmel. Kettéosztjuk a tolteléket, és rászórjuk egyenletesen a reszelt sonkát, majd a sajtot, de 15 dkg-t meghagyunk a tetejére. Feltekerjuk, felvágjuk 1,5 cm-es darabokra, és a tepsibe rakjuk. Lekenjuk felvert tojássárgájával és megszórjuk reszelt sajttal. Ismét kelesztjuk egy fél órát.

Elomelegített sutoben 200 fokon 20 percig sutjuk. Ha kész, langymelegen is fogyaszthatjuk.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*