Hozzávalók:
2,5 dl tej
1 kk. cukor
1 kk. só
2,5 dkg élesztő
5 ek. étolaj
40 dkg liszt
Töltelékhez
1 fej vöröshagyma
1/2 tubus gulyáskrém
1/2 tubus pizzakrém
1 kis doboz löncshús
oregánó
lehet még: gomba, kukorica, virsli, sajt
Pizzás csiga
A tejet a cukorral, sóval meglangyosítom, és az élesztőt felfuttatom benne. A liszthez hozzáöntöm az olajat, majd a felfuttatott élesztős-tejet. Ezt jól kidolgozom, félreteszem megkelni. Ha megkelt, akkor újnyi vastagságura kinyújtom, aztán megkenem a töltelékkel. Ezt feltekerem, és újnyi vastagságura felszeletelem. Tepsibe rakom, és hagyom még egy kicsit kelni, aztán előmelegített sütőben, 200 fokon megsütöm.
Töltelék elkészítés:
A hagymát kockára vágom, zsíron megdinsztelem. Egy kicsit kihűtjük, és belekeverem a többi hozzávalókat. Az így kapott krémet kenem a kinyújtott tésztára. Lehet még rá szórni reszelt sajtot, de a kész csigára is rá lehet szórni a sajtot.
A képen szereplő csigában kukorica van, és a tetejére sajtot szórtam
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.