Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 11 vasárnap Ferenc, Fábiusz névnapja

Főoldal » Pizza étel receptek » PIZZÁS CSIGA

felvitel dátuma: 2012-02-15 20:15:58       mai nézettség: 1       nézettség: 1268
részletes recept
PIZZÁS CSIGA
Hozzávalók 5 személyre:

 

 

Tésztához:

Töltelékhez:

  • 30 dkg sajt (trappista és nálam egy része füstölt)
  • esetleg szalámi, kolbász is mehet a töltelékbe (én csak a felébe tettem)
Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

 

  1. tésztához a tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk a friss élesztőt, rászórjukcukrot és elkeverjük 1 ek liszttel. Ha felhabosodott, a többi hozzávalóval simára dagasztjuk.  1 órán át letakarva, langyos helyen kelni hagyjuk.
  2. Addig az olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, majd a fokhagymát is hozzáadjuk, fél perc után hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és fél dl vizet. Ízesítjük a fűszerekkel, majd 5 percig főzzük, végül hűlni hagyjuk
  3. A tésztát két részre vágjuk, és mindkét részt 1 cm vastagra nyújtjuk, majd megkenjük a paradicsomszósszal, és megszórjuk sajttal, és esetleg más töltelékkel. Feltekerjük, éles késsel 2 ujjnyi szeletekre vágjuk.
  4. Minden tekercs tetejét tojással megkenjük, kevés sajtot szórunk , sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és megsütjük.
sütési hőfok
220°C
sütési mód: 
alul-felül sütés
Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*