Tészta hozzávalói:
- 0.5 kg liszt
- 6 dkg zsír
- 2 dkg élesztő,só
- 3 dl tej
Töltelék.: -2 evőkanál kecsap
-1 evőkanál pizzakrém
-2 kávés kanál oregánó
-1 kávéskanál kakukkfű
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés: először a tölteléket összekeverjük, a fokhagymát belereszeljük,hogy összeérjenek az ízek amíg a tésztát gyúrjuk.
A tészta hozzávalóit a kevés tejben,csipetnyi cukorral felfuttatott élesztővel alaposan összegyúrjuk.
Rögtön ketté felezzük,és 2 db kört nyújtunk.
Mind a két kört 8 felé vágjuk,így 16 db kiflink lesz.
A cikkelyekre teszünk a cikkely szélesebbik részére 1 kávés kanál tölteléket,és felcsavarjuk,majd egy kicsit meggörbítjük kifli formára. Lekenjük a krémes edénybe tett kevés tejjel,és rászórunk lenmagot(vagy szezámmagot,keveréket).
2 óráig hagyjuk kelni,majd elő melegített sütőben 170 fokon kb.:20-25 percig sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.