(de ízlés szerint bármivel megtölthetjük)
Lekenéshez: - 1 tojássárga
Szezámmag
Az élesztőt a tejbe a cukorral felfuttatom a tészta hozzávalóit összegyúrom,Egy lágy ,rugalmas tésztát kell kapnunk.Majd letakarva 1 órát pihentetjük.
Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk, egy kicsit átgyúrjuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk.
Az egyik tésztadarabot kb. 30 cm átmérőjű és 2-3 mm vastagságú körlappá nyújtjuk, majd átemeljük egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Megkenjük pizza krémmel,megszórjuk fűszerkeverékkel,rárakjuk a bacont és megszórjuk reszelt sajttal.
Kinyújtjuk a második tésztadarabot is kör alakúra, majd ráhelyezzük a pizzás lapra, úgy hogy fedje be teljesen.
Egy lisztbe mártott pohárral megnyomjuk a tészta közepét, de ügyeljünk arra, hogy NE szakítsa át a tésztát.
A külső részt 14 "sziromra" csíkozzuk fel egy derelye- vagy pizzavágóval, majd mindegyiket kétszer megtekerjük.
30 percig hagyjuk pihenni, majd tojássárgával lekenjük.
A közepét és a szirmok végeit megszórjuk magokkal.
A megmaradt másik két tésztadarabbal is így járunk el.
Ha letelt a 30 perc pihenés, akkor 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.