én is így készítem:)
500 gr sima liszt
25 gr friss élesztő
3 deci langyos víz
2 evőkanál olaj
1 kiskanál só
Ez a pizza tészta nagyon finom, érdemes kipróbálni.
Fontos betartani a pontos mennyiség arányt a hozzávalókból, és a tészta kidolgozását.
Egy tálba szórom a lisztet, belekeverem a sót.
A langyos vizet két részre osztom. Az egyik részbe belekeverem az élesztőt, a másikba az olajt.
Mindkét folyadékot egyszerre öntöm a lisztre, és szépen kidolgozom.
Egy selymes, puha, az edény falától jól elváló tésztát kapok.
A duplájára kelesztem. Ebből az adagból 3 darab klasszikus méretű pizzát készíthetek.
Tulajdonképpen olyan az állaga ennek a tésztának, amit az olaszok a fejük felett szoktak pörgetni.
Én is próbáltam, de még ügyetlen vagyok.
Természetesen nem kell a tepsit kikenni semmilyen zsiradékkal, ellenben a kinyújtott tésztát jó egy kis olíva olajjal megkenni, és erre aztán jöhetnek a finomságok, ki hogy szereti.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.