Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt, 3dl langyos víz, 1 élesztő , kevés cukor, só, 3-4 e.k.olaj,
A krémhez amit mindig magam készítek:
hagyma , olaj, paradicsom, paprika, fűszerek, babérlevél oregáno,kakukkfű,bazsalikom, só, bors, reszelt sajt. Feltétnek ki mit szeret, kukorica, bacon, kolbász, párizsi, sonka, olajbogyó,
*
Elkészítés:
Az élesztőt a cukros langyos vízben felfuttatom, és hozzáadom a télbaszitált liszthez amibe a sót belekevertem, jól összegyúrom ,ha már elválik a tészta a kezemtől hozzáadom az olajat ,és avval is jól kidolgozom, majd meleg helyen k.b 1 órát kelesztem, Míg a tészta kel elkészítem a krémet,
A hagymát vékonyra felvágom és egy kanál olajon megfonnyasztom, beleteszem a vékonyra vágott kaliforniai paprikát, esetleg még egy kis póréhagymát de nem fontos, ezt is kissé párolom majd következik a paradicsom, ami lehet püré hámozott paradicsom, vagy házilag eltett paradicsom, én minden nyáron teszek el hámozott paradicsomot így azt használom. A fűszerehet is most rakjuk bele ha friss, ha nem akkor már a hagymához úgy jobban kiadják az ízüket. jól összeforraljuk és kész is., és nincs benne tartósitószer mint a boltiba.
A megkelt tésztát deszkára borítom és négy cipót formálok belőle. A cipókat egyenként kinyújtjuk megkenjük a krémmel megszórjuk a feltéttel majd egykis sajttal és feltekerjük, másfél két cm darabokat vágunk lapjával a tepsiberakjuk és a tetejét még megkenhetjük a krémmel és sajtot teszünkrá.
A sütőt 180 fokra álítjuk az első tepsit akkorteszem bele mikor begyújtom a sütőt így még melegszik a sütő addig a tészta is kel hiszen a második tepsi addig kel míg az első sül. Szép pirosra sütjük.