nagyon finom
A tésztához:
50 dkg liszt, 3dl langyos víz, 1 élesztő , kevés cukor, só, 3-4 e.k.olaj,
A krémhez amit mindig magam készítek:
hagyma , olaj, paradicsom, paprika, fűszerek, babérlevél oregáno,kakukkfű,bazsalikom, só, bors, reszelt sajt. Feltétnek ki mit szeret, kukorica, bacon, kolbász, párizsi, sonka, olajbogyó,
Az élesztőt a cukros langyos vízben felfuttatom, és hozzáadom a télbaszitált liszthez amibe a sót belekevertem, jól összegyúrom ,ha már elválik a tészta a kezemtől hozzáadom az olajat ,és avval is jól kidolgozom, majd meleg helyen k.b 1 órát kelesztem, Míg a tészta kel elkészítem a krémet,
A hagymát vékonyra felvágom és egy kanál olajon megfonnyasztom, beleteszem a vékonyra vágott kaliforniai paprikát, esetleg még egy kis póréhagymát de nem fontos, ezt is kissé párolom majd következik a paradicsom, ami lehet püré hámozott paradicsom, vagy házilag eltett paradicsom, én minden nyáron teszek el hámozott paradicsomot így azt használom. A fűszerehet is most rakjuk bele ha friss, ha nem akkor már a hagymához úgy jobban kiadják az ízüket. jól összeforraljuk és kész is., és nincs benne tartósitószer mint a boltiba.
A megkelt tésztát deszkára borítom és négy cipót formálok belőle. A cipókat egyenként kinyújtjuk megkenjük a krémmel megszórjuk a feltéttel majd egykis sajttal és feltekerjük, másfél két cm darabokat vágunk lapjával a tepsiberakjuk és a tetejét még megkenhetjük a krémmel és sajtot teszünkrá.
A sütőt 180 fokra álítjuk az első tepsit akkorteszem bele mikor begyújtom a sütőt így még melegszik a sütő addig a tészta is kel hiszen a második tepsi addig kel míg az első sül. Szép pirosra sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.