25 dg teljes kiorlésu sima tonkolyliszt
1,5 dl melegvíz
1 kiskanál méz
2 dg éleszto
1 kiskanál só
4 evokanál olaj
ketchup, pizzafuszer, hagyma, paprika, paradicsom, szalámi, sajt, ...................ízlés szerint
A melegvízben feloldjuk a mézet és a fél kocka élesztot, majd beleontjuk a kenyérsuto aljába, hozzákanalazzuk az olajat is.
A tonkolylisztet rászórjuk, hozzáadjuk a sót és húsz percig dagasztjuk a gépben.
Utána a tésztát áttesszuk egy tálba és szép magasra hagyjuk kelni.
Ha már szép magasra kelt, egy lisztezett sutopapíron szép vékonyra nyújtjuk - nekem a tepsim belmérete 33x33 cm volt. Megkenjuk ketchuppal, megszórjuk a pizzafuszerrel, majd rárakjuk a tetszés szerinti feltétet. A legfelso sort lespricceljuk pár csepp olajjal, majd kb.15 perc alatt, légkeveréssel 1í00 fokon megsutjuk. Én szeretem a kicsit ropogós pizzát, ezért az alsó rácson sutottem.
Nem ugrik tole az egekbe a cukorszint, nagyon ízletes, vékonyka pizza.
Jó étvágyat kívánok!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.