tészta:
1 kg liszt ( fele fehér, fele teljes kiőrlésű)
1 csapott evőkanál só
2 db tasakos élesztő
1 evőkanál barna cukor (nádcukor)
650 ml langyos víz
paradicsomszósz:
olivaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 csokor bazsalikom
1 doboz hámozott paradicsom
só, bors ízlés szerint
A tésztát kenyérgép dagasztó funkcióval összekeverjük vagy kézzel összedolgozzuk.
15 percet minimum pihentessük.
Ha azonnal nem készítjük el a hűtőbe tegyük alufóliába csomagolva.
A tésztát kinyújtjuk és rárakjuk a paradicsomszószt.
Ez úgy készül, hogy olajra rádobjuk a fokhagymát, óvatósan megpirítjuk, aztán a hámozott paradicsomot, bazsalikomot (apróra vágva), sót és borsot beletesszük.
20 percig főzzük.
Utána én feltétnek sonkát, tojást, egész olivabogyót, mozzarellát szoktam tenni.
Jusson eszedbe: a kevesebb több.
Sütőpapirra teszem és 250 fokon pizzamódra állítva megsütöm.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.