Miért ilyen pirosas/rózsaszínes minden fotód?
A tésztához:
50 dkg finom liszt
3 dl tej
2 evőkanál olíva olaj
3 dkg élesztő
só
1 kk.cukor
A mártáshoz:
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
20 dkg gomba
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
őrölt fekete bors
bazsalikom
oregánó
só
1 kis doboz paradicsompüré
1 dl ketchup
Feltétnek:
20 dkg parastkolbász
20 dkg húsos kolozsvári szalonna
3 db paprika
3 db paradicsom
2 fej fehér vagy sonka hagyma
20 dkg reszelt trappista sajt
A tepsi kenéséhez:étolaj
Előkészítés:Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk,Hozzáadjuk az átszitált liszthez és az olajjal,sóval félkemény tésztát gyúrunk.Lisztezzük és konyharuhával letakarva 30-40 percig langyos helyen kelesztjük.Amíg kel a tészta elkészítjük a mártást.A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.Rátesszük a gombát,sózzuk,borsozzuk és addig pirítjuk míg kezdi elfőni a levét.Rátesszük a paradicsompürét,ketchupot,ízesítjük oregánóval,bazsalikommal és kiforraljuk.
Elkészítés:A tepsinket kikenjük olajjal.A tésztát a méretére nyújtjuk,megkenjük a gombás paradicsom mártással és rárakjuk sorban a felkarikázott feltéteket.A kolbásszal kezdtem majd a paprika,hagyma,szalonna /ezt egy kicsit kipirítottam előtte/paradicsom következett.A végén megszórtam a reszelt sajttal és előmelegített sütőben 25 percig sütöttem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A feltétek variálhatók.Mit szeretünk vagy éppen mi van otthon.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.