ez finom
400 g finom liszt
1 dl tej
2 kockacukor
20 g élesztő
2 ek olaj
1 mk só
A langyos tejben feloldjuk a cukrot, elkeverjük az élesztővel és langyos helyen felfuttatjuk
A lisztet mélyebb tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, kovászt készítünk /fakanállal annyi lisztet keverünk hozzá, hogy galuska lágyságú masszát kapjunk. A tálban lévő lisztből egy keveset a tetejére szórunk és letakarva a kétszeresére kelesztjük.15-20 perc /
Hozzáadjuk az olajat sót és annyi langyos vizet /kb. 1 dl/, hogy kissé ragacsos lágy tésztát kapjunk.
Jól kidagasztjuk és tetejét megszórjuk liszttel, konyharuhával letakarjuk és kétszeresére kelesztjük, kb45 perc.
Ezután lisztezett deszkára húzzuk, jól átgyúrjuk és tenyerünkkel a kívánt formára lapogatjuk :).
Kiolajozott sütőformába terítjük, úgy hogy a közepén legyen vékonyabb a tészta, egy kicsit felmagasítjuk és ezt a peremet takaratlanul hagyjuk / ha túl vastag villával megszúrkáljuk /.
És most jön a lényeg, a tésztát véknyan megkenjük olajjal és...
megrakjuk amivel csak akarjuk, én jelen esetben gombát, kolbászt, kukoricát, hagymát és hogy adjunk az ízeknek is / meg a kilóknak / beborogattam bacon szalonnával :)
Előmelegített forró sütőben /200°C/ 20-30 perc alatt készre sütjük.
Jó Étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.