Ez isteni meg tudnék enni egy szeletet!
40 dkg liszt
1 bögre langyos tej
5 ek. olaj
2-3 dkg élesztő
2 kk. cukor
Az élesztőt elkavarom 2 kávés kanál cukorra, 2 evőkanál tejjel, tetejét megszórom kis liszttel és meleg helyen lefedve felfuttatom.
A lisztet egy tálba öntöm, a közepére öntöm a megkelt élesztőt és a tejet. Összegyúrom és miután összeállt még dagasztom 2-3 percig, hogy jó sok levegő kerüljön bele. Majd letakarom és meleg helyen 20 percig kelesztem. Ezután kinyújtom, tepsibe teszem, villával megszurkálom és 15 percig elő sütöm, majd ráteszem a ragut és még további 20 percig sütöm 180C-on.
Ragu: tetszés szerint. Én paradicsomos alapot szoktam rátenni, majd olajbogyó, bacon, gomba, lilahagyma, reszelt sajt, szeletelt paradicsom, tetejére bazsalikomos, oreganos fűszerkeverék.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.