Ma megfőztem - igaz, AMC-ben fél óra alatt - de valami isteni finom! Knédlivel tálaltam, kibukott a család tőle! Most nézegetik a hűtőt, hogy van-e minden egy újabb adaghoz! :):):)
- 1-1,5kg őzgerinc,
- két gerezd fokhagyma,
- 10 szem borókabogyó;
- ugyanennyi zöldbors,
- só,
- 1 db szerecsendió virág,
- 1 szem szegfűszeg(jó finomra őrölve),
- egy evőkanál méz,
- egy kevés tárkony és bazsalikom,
- egy liter fehérbor,
- két dl gyümölcspálinka,
- egy evőkanál áfonya- vagy szederlekvár.
A gerincről lefejtjük a húst és vékony csíkokra vágjuk.
Ráöntjük a bor felét és egy estére pihentetjük.
Ezután egy kisebb bográcsba feltesszük főni a húst, ráöntjük a bort, amiben ázott, hozzáadjuk a tört borókabogyót, borsot, a szegfűszeget, egy kevés sót és így főzzük, amíg levetnem enged a hús.
Ekkor kerüljön bele a zúzott fokhagyma, a méz és a zöldfűszerek, a szerecsendió virág és a pálinkának a fele.
Közepes lángon főzzük addig, amíg a hús már majdnem teljesen puha, majd keverjük hozzá a mézet, a maradék pálinkát, a lekvárt és ízlés szerint sózzuk.
Ha menet közben elpárolog a leve, akkor először a maradék bort adjuk hozz, majd óvatosan adagolva vízzel öntsük fel a ragut.
Ha elkészült, akkor hagyjuk egy órát állni, hogy az ízek összeérjenek, majd újramelegítve, kínáló tálba szedve kínáljuk.
Tarhonya, párolt zöldség és valamilyen aromás pálinka dukál hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.