Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Vad ételek recept » Pityókás őzragu

felvitel dátuma: 2011-10-06 20:11:36       mai nézettség: 1       nézettség: 4079
részletes recept
Pityókás őzragu
Hozzávalók 6 személyre:

- 1-1,5kg őzgerinc,
- két gerezd fokhagyma,
- 10 szem borókabogyó;
- ugyanennyi zöldbors,
- ,
- 1 db szerecsendió virág,
- 1 szem szegfűszeg( finomra őrölve),
- egy evőkanál méz,
- egy kevés tárkony és bazsalikom,
- egy liter fehérbor,
- két dl gyümölcspálinka,
- egy evőkanál áfonya- vagy szederlekvár.

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

A gerincről lefejtjük a húst és vékony csíkokra vágjuk.
Ráöntjük a bor felét és egy estére pihentetjük.
Ezután egy kisebb bográcsba feltesszük főni a húst, ráöntjük a bort, amiben ázott, hozzáadjuk a tört borókabogyót, borsot, a szegfűszeget, egy kevés sót és így főzzük, amíg levetnem enged a hús.
Ekkor kerüljön bele a zúzott fokhagyma, a méz és a zöldfűszerek, a szerecsendió virág és a pálinkának a fele.
Közepes lángon főzzük addig, amíg a hús már majdnem teljesen puha, majd keverjük hozzá a mézet, a maradék pálinkát, a lekvárt és ízlés szerint sózzuk.
Ha menet közben elpárolog a leve, akkor először a maradék bort adjuk hozz, majd óvatosan adagolva vízzel öntsük fel a ragut.
Ha elkészült, akkor hagyjuk egy órát állni, hogy az ízek összeérjenek, majd újramelegítve, kínáló tálba szedve kínáljuk.
Tarhonya, párolt zöldség és valamilyen aromás pálinka dukál hozzá.

Szakács: Nárcica


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Zsuzsa 2011 október 29

Ma megfőztem - igaz, AMC-ben fél óra alatt - de valami isteni finom! Knédlivel tálaltam, kibukott a család tőle! Most nézegetik a hűtőt, hogy van-e minden egy újabb adaghoz! :):):)

0/10 Haspók 2011 november 14

Ó, nagyon örülök, hogy ízlett!! :)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*