Nagyon guszta, bizonyára finom is, csak azt szeretném tudni, ez mitől pisztáciás? A tejföl mennyisége nem egyértelmű számomra: l doboz tejföl - kis doboz vagy nagy doboz? Szeretném húsvétra elkészíteni.
3 tojás
5 dkg vaj
4 EK méz
25 dkg cukor
2 EK kakaó
60 dkg liszt
1 KM szódabikarbóna
pici tej
krém :
3 csomag pudingpor
1 EK liszt
7 dl tej
1 doboz tejföl
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
Gőz fölött a hozzávalókat üsszefőzzük, utoljára adjuk hozzá a szódabikarbónával összekevert lisztet,Deszkán átgyúrjuk és 4 cipót formázunk belőle. Kinyújtjuk és megsütjük, Kb 10 perc alatt sül meg egy tésztalap.
A pudingport és a lisztet megfőzzük a tejben és még forrón hozzáadjuk a tejfölt. Összekeverjük és hűlni hagyjuk. Közben habosra keverjük a vajat a cukorral, majd a kihűlt pudinghoz keverjük.
Megkenjük a krémmel a lapokat, tetejét leöntjük csokival és megszórjuk darált dióval.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.