Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Pisztáciás krémes

felvitel dátuma: 2012-05-27 20:19:33       mai nézettség: 1       nézettség: 1045
részletes recept
Pisztáciás krémes
Hozzávalók 6 személyre:

45 dkg liszt

3O dkg cukor

25 dkg margarin

4 tojás

1 sütőpor

2 kanál tejföl

15 dkg dió

Krém:

7 dl tej

25 dkg margarin

2O dkg cukor

4 cl diólikőr

2 csomag pisztáciás pudingpor

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

Az eredeti recept Rátkai Annamáriától van Kijevi krémes névvel. Egy kicsit átdolgoztam:

A 45 dkg lisztet, 15 dkg cukrot, 25 dkg margarint, 4 sárgáját, 1 sütőport és a 2 kanál tejfölt összegyúrjuk és 3 lapot nyújtunk belőle. Közben a 4 fehérjét 15 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük

A lapokat egyenként papirral bélelt tepsikre rakjuk és megkenjük a felvert fejárje habjával, majd megszórjuk durvára vágott dióval. Megsütjük a 3 lapot.

Krém: 

A 7 dl tejben megfőzzük a 2 csomag pudingot. Mig hűl addig habosra keverjük a margarint a cukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot, és a diólikőrt.

A kihűlt lapokat megkenjük a krémmel.

Tetejére sütőpapirt tettem , erre pedig nehezéket és igy csücsült a hűtőben egy éjszakán át.

Szakács: Zsuzsa50


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 május 28

Nagyon klassz!!:))

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*