Nagyon klassz!!:))
45 dkg liszt
3O dkg cukor
25 dkg margarin
4 tojás
1 sütőpor
2 kanál tejföl
15 dkg dió
Krém:
7 dl tej
25 dkg margarin
2O dkg cukor
4 cl diólikőr
2 csomag pisztáciás pudingpor
Az eredeti recept Rátkai Annamáriától van Kijevi krémes névvel. Egy kicsit átdolgoztam:
A 45 dkg lisztet, 15 dkg cukrot, 25 dkg margarint, 4 sárgáját, 1 sütőport és a 2 kanál tejfölt összegyúrjuk és 3 lapot nyújtunk belőle. Közben a 4 fehérjét 15 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük.
A lapokat egyenként papirral bélelt tepsikre rakjuk és megkenjük a felvert fejárje habjával, majd megszórjuk durvára vágott dióval. Megsütjük a 3 lapot.
Krém:
A 7 dl tejben megfőzzük a 2 csomag pudingot. Mig hűl addig habosra keverjük a margarint a cukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot, és a diólikőrt.
A kihűlt lapokat megkenjük a krémmel.
Tetejére sütőpapirt tettem , erre pedig nehezéket és igy csücsült a hűtőben egy éjszakán át.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.