6 tojás,
6 evőkanál kristálycukor
csipetnyi só,
5 evőkanál liszt
1 evőkanál vaníliás pudingpor
1 csapott teáskanál sütőpor,
KRÉM:
2 csomag pisztácia puding
6 dl tej
25 dkg túró
1 kocka ráma
20 dkg porcukor
kevés rumaroma vagy 2 evőkanál rum
3 dcinyi baracklekvár
3 dl felvert Hulala,
olvasztott csoki
Sütöttem egy hat tojásos piskótát, ahogy tanultuk. 6 kanál cukorral és csipetnyi sóval robotgéppel a 6 egész tojást felvertem, én mindig egyben , nem külön-külön verem a piskótát. Majd lazán hozzákevertem 5 evőkanál lisztet és 1 evőkanál vanília pudingport, ez a keményítőt helyettesíti. Jobb a tartása a piskótának, egy csapott teáskanál sütőport is adtam hozzá.
2 csomag pisztácia ízű pudingport megfőztem 6 dl tejben, amikor kihűlt hozzákevertem 25 dkg túrót, 1 rámát 20 dkg porcukorral kihabosítva és egy kevés keményre vert habot.
A piskótát lekentem vékonyan rumaromával higitott baracklekvárral, erre jött a pudingos massza, egy kis időre betettem a hűtőbe, majd egy ujjnyi habbal áthúztam a tetejét és olvasztott csokival lecsorgattam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.