Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Pisztácia krémes.

felvitel dátuma: 2013-06-30 15:13:59       mai nézettség: 1       nézettség: 1707
részletes recept
Pisztácia krémes.
Hozzávalók 6 személyre:

6 tojás,

6 evőkanál kristálycukor

csipetnyi ,

5 evőkanál liszt

1 evőkanál vaníliás pudingpor

1 csapott teáskanál sütőpor,

KRÉM:

2 csomag pisztácia puding

6 dl tej

25 dkg túró

1 kocka ráma

20 dkg porcukor

kevés rumaroma vagy 2 evőkanál rum

3 dcinyi baracklekvár

3 dl felvert Hulala

olvasztott csoki

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Sütöttem egy hat tojásos piskótát, ahogy tanultuk. 6 kanál cukorral és csipetnyi sóval robotgéppel a 6 egész tojást felvertem, én mindig egyben , nem külön-külön verem a piskótát. Majd lazán hozzákevertem 5 evőkanál lisztet és 1 evőkanál vanília pudingport, ez a keményítőt helyettesíti. Jobb a tartása a piskótának, egy csapott teáskanál sütőport is adtam hozzá.
2 csomag pisztácia ízű pudingport megfőztem 6 dl tejben, amikor kihűlt hozzákevertem 25 dkg túrót, 1 rámát 20 dkg porcukorral kihabosítva és egy kevés keményre vert habot.
A piskótát lekentem vékonyan rumaromával higitott baracklekvárral, erre jött a pudingos massza, egy kis időre betettem a hűtőbe, majd egy ujjnyi habbal áthúztam a tetejét és olvasztott csokival lecsorgattam.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*