Köszönöm! Hétvégén próba!!!!!!!!!
cukormentes, gluténmentes és tartósítószer nélküli házi lekvár (én cseresznye lekvárt használtam)
Ezt a receptet a webcukrászdában találtam, én a tésztába 1 ek. mákot kihagytam, főleg paleosoknak, fogyókúrázóknak, cukorbetegeknek ajánlom.
A tojásokat szétválasztom és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem.
A tojássárgákat összekeverem a xukorral és a vaníliával, majd hozzáadom az átszitált mandulalisztet, sütőport és jól elkeverem.
Óvatosan beleforgatom a kemény habot.
Egy tepsit sütőpapírral bélelek 30x20cm-es, majd beleöntöm a tésztát.
Előmelegítem a sütőt 180 fokra, ezt már lehet a legelején, a tészta hozzávalóinál megtenni.
Sütöm a legalsó részén a sütőnek kb. 20-25 percig, tűpróba.
Még melegen konyharuhára terítem és leszedem a sütőpapírt róla óvatosan.
Aztán konyharuhával együtt feltekerem és hagyom kihűlni a piskótát.
Megtöltöm házi lekvárral.
Visszatekerem és szeletelem.
Nem kell félni, teljesen olyan íze van, mint a lisztből készült piskótának.
Én most csináltam életemben először piskótatekercset és nagyon finom lett.
Köszönöm! Hétvégén próba!!!!!!!!!
Kedves Heni! Koszonom a receptet, ma vegre kiprobaltam. Igaz a mandulat felesben kevertem kokuszliszttel (eleg draga a mandulaliszt es mandula is, ahol lakom), de mennyei lett!!! Ajanlom mindenkinek!!! Koszonom szepen meg egyszer, ezt megtartom magamnak es fel fogom hasznalni sutemenyekhez-tortakhoz is az biztos!!! udv Berni
Elkészítettem és nagyon jó lett !
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.