Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Piskótatekercs

felvitel dátuma: 2013-11-26 14:36:39       mai nézettség: 1       nézettség: 1767
részletes recept
Piskótatekercs
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

§  6  db tojás

§  6 ek cukor

§  6 ek liszt

§  ½ cs sütőpor

§  1 cs vaníliacukor

§  csipetnyi

töltelék, esetleg bevonat  lekvár

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Elkészítés:

1.    A tojásokat kettéválasztjuk, a hozzávalókat kimérjük
A sütőtepsit előkészítjük, azaz sütőpapírral kibéleljük, vagy vajazzuk-lisztezzük.

2.    A tojásfehérjéket a csipetnyi sóval habosra verjük.
Hozzáadjuk kanalanként a cukrot, a vaníliacukrot, ezzel keményre verjük, majd jöhetnek a tojássárgák. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a tojásos masszába forgatjuk.

3.    A tésztamasszát a tepsibe simítjuk, és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük.

4.    A megsült tésztát azonnal, azaz melegen cukorral vagy liszttel megszórt konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla és határozott mozdulatokkal feltekerjük.

5.    Ha a tészta kihűlt, kitekerjük és megkenjük a töltelékkel.
Ezután óvatosan ismét (nem túl szorosan) feltekerjük, a konyharuhába csavarjuk (kivéve, ha bevonat kerül rá) és a töltelékkel lehetőség szerint állni hagyjuk.

6.    Tálalás előtt porcukorral megszórva vagy egyéb módon dekorálva, kissé ferdén szeletelve felvágjuk.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*