Hozzávalók:
§ 6 db tojás
§ 6 ek cukor
§ 6 ek liszt
§ ½ cs sütőpor
§ 1 cs vaníliacukor
§ csipetnyi só
töltelék, esetleg bevonat lekvár
Elkészítés:
1. A tojásokat kettéválasztjuk, a hozzávalókat kimérjük.
A sütőtepsit előkészítjük, azaz sütőpapírral kibéleljük, vagy vajazzuk-lisztezzük.
2. A tojásfehérjéket a csipetnyi sóval habosra verjük.
Hozzáadjuk kanalanként a cukrot, a vaníliacukrot, ezzel keményre verjük, majd jöhetnek a tojássárgák. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a tojásos masszába forgatjuk.
3. A tésztamasszát a tepsibe simítjuk, és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük.
4. A megsült tésztát azonnal, azaz melegen cukorral vagy liszttel megszórt konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla és határozott mozdulatokkal feltekerjük.
5. Ha a tészta kihűlt, kitekerjük és megkenjük a töltelékkel.
Ezután óvatosan ismét (nem túl szorosan) feltekerjük, a konyharuhába csavarjuk (kivéve, ha bevonat kerül rá) és a töltelékkel lehetőség szerint állni hagyjuk.
6. Tálalás előtt porcukorral megszórva vagy egyéb módon dekorálva, kissé ferdén szeletelve felvágjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.