Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Piskótatalléros süti

felvitel dátuma: 2011-10-30 09:25:57       mai nézettség: 1       nézettség: 4470
részletes recept
Piskótatalléros süti
Hozzávalók 10 személyre:
  • 20 dkg piskóta tallér
  • kandírozott vegyes gyümölcs kockák
  • kandírozott piros cseresznye

Krémhez:

  • 2 cs vaníliás pudingpor (80 gramm)
  • 2 tojás
  • 7 ek cukor
  • 1 ek liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 7,5 dl tej
  • fél csomag zselatin

Zseléhez:

  • 6 dl szénsavas narancsüdítő
  • 60 gr. vaníliás pudingpor (másfél csomag)
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A piskótatallérral kirakjuk egy szögletes Tupperware edény alját vagy akár egy kerek tortaformát, pl. a Szilikon Hercegnő formánkat.

Elkészítjük a krémet.

A tojásokat szétválasztjuk. Kikeverjük a sárgáját a Mesterszakács Nyeles edényben. A pudingport, lisztet és a zselatint összekeverjük, és a tojássárgájához adjuk és egy kevés tejjel simára keverjük. Hozzáöntjük a maradék tejet, azzal is simára keverjük és sűrűre főzzük.

Közben a Gyorskeverőben kemény habbá keverjük.

Mikor a pudingos krém sűrű, levesszük a tűzről és azonnal belekeverjük a felvert tojásfehérjét.

A piskóta tallérra kenünk egy réteg krémet. Megszórjuk a vegyes kandírozott gyümölcs darabkákkal, majd újabb réteg krémet teszünk. Erre megint piskótatallért rakunk.

Egy másik Mesterszakács Nyeles Edénybe beletesszük a 60 gr vaníliás pudingport. Kimérjük a szénsavas narancslevet a Konyhaművész Mérőkancsóba, majd kevés üdítővel simára keverjük a pudingport. Hozzáöntjük a maradék üdítőt és sűrűre főzzük.

A zselénk felét a piskóta tallérra kenjük. Kirakjuk piros kandírozott cseresznyével, majd erre öntjük a maradék, üdítős zselénket.

Hűtőbe tesszük. Pár óra pihenés után kivesszük a formánkból a tortát.

Olyan jól megszilárdul, hogy a tenyerünkre tudjuk a formából borítani a tortát és át tudjuk szépen fordítani az edényünk tetejére vagy egy megfelelő méretű tálcára.

Kocka alakúra szeleteljük a Mesterfogás Tortalapáttal.

Tipp:Természetesen bármilyen friss idény gyümölccsel is elkészíthető ez a torta.

Javasolt Tupperware termékek:

  • Egy bármilyen szögletes TW Tároló edény vagy Szilikon Hercegnő Forma
  • 2 db Mesterszakács Nyeles Főzőedény
  • Konyhaművész Mérőkancsók
  • Gyorskeverő
  • Vékony Mesterfogás Szilikon Keverő
  • Mesterfogás Tortalapát
  • Mindent Bele Tárolók, melyekben a pudingot, cukrot tároljuk
  • Új Hullám Vajtartó, amiben a vajunkat tároljuk
  • Kristály Süteményes tányérkák
Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Baranyai Hajnalka 2011 október 30

Ki fogjuk próbálni!!!!!

0/10 Marcsi64 2011 október 30

Nagyon finom, nem bánod meg, ha elkészíted. Sok sikert és jó étvágyat hozzá.

0/10 csoti.henriette 2011 október 30

Nagyon jól néz ki. Nem tüntem el, de a fb-ot nem tudom használni, most mindenhol módosítom jelszót és holnap újraregizek más mailcímmel aztán jönnek a fotók és receptek.

10/10 gimigi 2013 február 28

A recept jó, ki is fogom próbálni. Azonban mi történik ha nem mesterszakács nyeles edényt használok, hanem nagymamám lábasát? Abban nem készíthető el egy krém? Ezek a momentumok kissé idegesítőek.

0/10 Marcsi64 2013 március 1

Akkor ne olvad, ha idegesítő. Ez a Tupperware kategóriában van, tehát akkor ezt a fejezetet hagyd ki az oldalon való böngészés közben. Köszönöm.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*