Piskotához: 4 db tojás,2 evőkanál melegvíz,5 evőkanál cukor, 6 csapott evőkanál liszt,1 csípet szódabíkarbóna, 1/2-evőkanál zsír.
közepes tepsi , sűtőpapír.
Töltelékhez:
8 evőkanál bármilyen lekvár,10dkg PETIT keksz,1 csomag puncs pudingpor,1 csomag vaniliás pusing por,4.evőkanál cukor,15dkg magozott meggy,vagy bármilyen gyümölcs.
ZSELÉHEZ:
1 csomag bármilyen italpor.
Piskota elkészítése:
az adott alapanyagokat összekeverjük,melyet zsírozott sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen elsimítunk és elő melegített sütőben készre süssük.
Majd konyharuhára ki borítjuk és lehúzzuk a sütőpapírt róla,és vissza fordítjuk a tepsibe.
közben elkészítjük a pudingokat külön külön,és hűlni hagyjuk.
Majd a piskotát megkenjük 4-evőkanál lekvárral,erre rásimítjuk a puncs ízű pudingot,erre sorba tesszük a PETIT kekszet,és ismét a maradék levárral meg kenjük.
Erre rásimítjuk egyenletesen a vanilia pudingot,és a magozott meggyet rá tesszük.
Végül az italport össze keverjük 5 evőkanál vízzel és első forrásig főzzük.
Kissé hűlni hagyjuk és egyenletesen rácsurgatjuk a meggy tetejére.
Hűtőbe tesszük egy órát s vízes késsel szeleteljük.
Tálcára téve hűtőben tartjuk tálalásig.
Nagyon finom és kiadós.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.