Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Piskotás Pudingos Gyümölcs szelet

felvitel dátuma: 2012-07-02 10:02:22       mai nézettség: 1       nézettség: 1913
részletes recept
Piskotás Pudingos Gyümölcs szelet
Hozzávalók 1 személyre:


Piskotához: 4 db tojás,2 evőkanál melegvíz,5 evőkanál cukor, 6 csapott evőkanál liszt,1 csípet szódabíkarbóna, 1/2-evőkanál zsír.
közepes tepsi , sűtőpapír.

Töltelékhez:
8 evőkanál bármilyen lekvár,10dkg PETIT keksz,1 csomag puncs pudingpor,1 csomag vaniliás pusing por,4.evőkanál cukor,15dkg magozott meggy,vagy bármilyen gyümölcs.

ZSELÉHEZ:
1 csomag bármilyen italpor.

Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

Piskota elkészítése:
az adott alapanyagokat összekeverjük,melyet zsírozott sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen elsimítunk és elő melegített sütőben készre süssük.
Majd konyharuhára ki borítjuk és lehúzzuk a sütőpapírt róla,és vissza fordítjuk a tepsibe.
 közben elkészítjük a pudingokat külön külön,és hűlni hagyjuk.
Majd a piskotát megkenjük 4-evőkanál lekvárral,erre rásimítjuk a puncs ízű pudingot,erre sorba tesszük a PETIT kekszet,és ismét a maradék levárral meg kenjük.
Erre rásimítjuk egyenletesen a vanilia pudingot,és a magozott meggyet tesszük.
Végül az italport össze keverjük 5 evőkanál vízzel és első forrásig főzzük.
Kissé hűlni hagyjuk és egyenletesen rácsurgatjuk a meggy tetejére.

Hűtőbe tesszük egy órát s vízes késsel szeleteljük.
Tálcára téve hűtőben tartjuk tálalásig.
Nagyon finom és kiadós.

Szakács:


Film link: http://Receptlap.hu/Recept/Piskotás-Pudingos-Gyümölcs szelet/ gabimami58/ 7469

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*