Piskóta: 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 cs. sütőpor, 5 ek. víz, 4 tojás
Töltelék: lekvár vagy tetszés szerint ki mit szeretne
PIskóta:
A liszthez hozzákeverem a sütőport. A tojások fehérjét habbá verem, félreteszem. A sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a vízzel jól kikeverem. Hozzáadom a lisztes keveréket, majd a tojáshabot. Jól kikeverem. Sütőpapírral bélelt tepsibe (gáztepsibe) simítom, egyenletesen elosztom. Megsütöm.
Mikor megsütl még melegen feltekerem. Feltekeréshez kell egy vizes konyharuha, amit beszórok egy kevés kristálycukorral, és így tekerem fel a piskótát. Mikor kihűlt, kitekerem és megtöltöm a lekvárral, és újból feltekerem. Porcukorral meghintve tálalom.
Jó étvágyat!
Nekem most a Raffaello tortából kimaradt krémmel van megtöltve és tejszínhabbal megkenve a teteje.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.