-3 darab egész tojás
-4 evőkanál kristálycukor
-5 evőkanál finom liszt
-1/4 csomag sütőpor
-zsír,liszt a formánk kikenéséhez
PISKÓTA-Alaprecept
Az általam készített piskóta igen egyszerű,könnyű,sok süteményem alapja ez.
Az egész tojásokat ,a cukorral együtt egy keverőtálba teszem(Igen,én nem szoktam szétvélasztani a fehérjét,és a sárgáját),és robot gép legmagasabb fokozatán,3 percig keverem.
Ezután hozzászitálom a lisztet,és a sütőport..Ezekkel szépen elkeverem
Végül beleöntöm a kizsírozott,lisztezett formába,és közepes lángon készre sütöm.
Én többször megnézem megsült-e már,és még soha sem esett össze a piskótám ez miatt.
Készíthetjük a piskótánkat több tojásból,ekkor változnak a hozzávalók arányai.Egy valami nem változik:
Mindig annyi percig keverjük a piskótát,ahány tojásból készül.
A képen látható piskóta kakaós.Ilyenkor én egy evőkanál lisztet,egy evőkanál kakaóporral helyettesítek,amit beleszitálok a masszába,hogy a kakaópor egyenletesen elkeverhető legyen.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.