1 zacskó mirelit gyümölcs (de finomabb a kertből szedve): eper, málna, szeder, áfonya...
alma, banán, citrom, körte
1 db zabtejszín
1 kis flavon szörp
szegfűszeg, fahéj
A megmosott, felszeletelt gyümölcsöket fel tesszük főzni, annyi vízben, hogy ellepje.
Szegfűszeggel és fahájjal ízesítjük. Kb. 15-20 perc múlva már megpuhulnak.
Nem érdemes túl főzni őket, mert elvesztik vitamintartalmukat.
Turmixgépbe belerakom a zabtejszínt, 1 kis flavon szörpöt, és gyümölcslevét.
Turmixolás után visszaöntöm a levesbe és max. 5 percig még összeforralom.
Hidegen tálalva igazi nyári hűsítő!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.