Hozzávalók
1,5 kg csirke mell filé
1 közepes cukkini
1 nagy paradicsom
2 fej lila hagyma
1 db sárga paprika
5-6 nagyobb burgonya
2 evőkanál házi zsír
pirított csirke fűszer
só
Elkészítés
A húst jól megmossuk ,lecsepegtetjük és vékony csíkokra vágjuk Majd egy edényben jól átforgatjuk a fűszerrel és sóval .A házi zsírt bele rakjuk egy tűzálló edénybe ,ez lehet tepsi ,jénai is.De mindenképpen akkora amibe később beleférnek mellé a zöldségek is. Bele tesszük a csírke csíkokat és fehéredésig betesszük a sütőbe .Közben az összes felsorolt zöldséget megmossuk, megpucoljuk , cikkekre vágjuk .Amikor a hús kifehéredett hozzátesszük a zöldségeket. Így süssük tovább együtt egy fél órát .Közben átkevergethetjük és ha kíván még sót lehet ízesíteni ,sőt ha pici víz kell rá azt is rakhatunk rá.
Amikor minden puha és megsült ,melegen tálaljuk .Tartár mártással és friss kenyérrel kínáltam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.