Pincepörkölt Csilditől

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók
1 kg sertés lapocka
½ kg marhahús
20 dkg füstölt szalonna
2 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só ,bors ízlés szerint
1 sárga paprika
1 paradicsom
őrölt piros paprika 1 teás kanálnyi
1 kg burgonya
Erős Pista krém

*

Elkészítés:

Elkészítés
A Húsokat megtisztítjuk felkockázzuk ,zöldségeket megmossuk hagymákat felaprítjuk.
Igaz hogy a  pincepörkölt bográcsban az igazi, de szükség esetén konyhában is elkészíthetjük. A szalonnát felszeleteljük, majd a szeleteket ujjnyi szélességben majdnem a tövéig bevagdossuk. Lassú tűzön kiolvasztjuk a zsírját, és megpirítjuk. A kakastaréjokat kivesszük, a szalonnazsírban aranysárgára pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a zöldpaprikát. Ha ez is megfonnyadt, megszórjuk pirospaprikával. Beletesszük a kockára vágott marhahúst, megsózzuk, és a saját levében pároljuk. Ha szükséges, akkor időnként adunk hozzá egy kevés vizet. Félóra múlva beletesszük a kockára vágott sertés lapockát ,
meg a durvára darabolt fokhagymát, a cikkekre vágott paradicsomot és a frissen őrölt borsot. Lassú tűzön főzzük, apránként pótolva a folyadékot. Amikor a hús már majdnem puha, beletesszük a közben megtísztított kockára  vágott krumplit, utána sózzuk, fűszerezzük.Kis csípőset rakhatunk bele mint erős Pista . Pár perccel a végén egyet rottyan  és kész.
Friss kenyérrel ,a kertből salátával tálaltam