Hozzávalók:
Hozzávalók
1 kg sertés lapocka
½ kg marhahús
20 dkg füstölt szalonna
2 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só ,bors ízlés szerint
1 sárga paprika
1 paradicsom
őrölt piros paprika 1 teás kanálnyi
1 kg burgonya
Erős Pista krém
*
Elkészítés:
Elkészítés
A Húsokat megtisztítjuk felkockázzuk ,zöldségeket megmossuk hagymákat felaprítjuk.
Igaz hogy a pincepörkölt bográcsban az igazi, de szükség esetén konyhában is elkészíthetjük. A szalonnát felszeleteljük, majd a szeleteket ujjnyi szélességben majdnem a tövéig bevagdossuk. Lassú tűzön kiolvasztjuk a zsírját, és megpirítjuk. A kakastaréjokat kivesszük, a szalonnazsírban aranysárgára pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a zöldpaprikát. Ha ez is megfonnyadt, megszórjuk pirospaprikával. Beletesszük a kockára vágott marhahúst, megsózzuk, és a saját levében pároljuk. Ha szükséges, akkor időnként adunk hozzá egy kevés vizet. Félóra múlva beletesszük a kockára vágott sertés lapockát ,
meg a durvára darabolt fokhagymát, a cikkekre vágott paradicsomot és a frissen őrölt borsot. Lassú tűzön főzzük, apránként pótolva a folyadékot. Amikor a hús már majdnem puha, beletesszük a közben megtísztított kockára vágott krumplit, utána sózzuk, fűszerezzük.Kis csípőset rakhatunk bele mint erős Pista . Pár perccel a végén egyet rottyan és kész.
Friss kenyérrel ,a kertből salátával tálaltam