Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Pincepörkölt Csilditől

felvitel dátuma: 2019-06-08 12:31:05       mai nézettség: 5       nézettség: 984
részletes recept
Pincepörkölt Csilditől
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók

1 kg sertés lapocka

½ kg marhahús

20 dkg füstölt szalonna

2 nagy fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

só ,bors ízlés szerint

1 sárga paprika

1 paradicsom

őrölt piros paprika 1 teás kanálnyi

1 kg burgonya

Erős Pista krém

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:

Elkészítés

A Húsokat megtisztítjuk felkockázzuk ,zöldségeket megmossuk hagymákat felaprítjuk.

Igaz hogy a  pincepörkölt bográcsban az igazi, de szükség esetén konyhában is elkészíthetjük. A szalonnát felszeleteljük, majd a szeleteket ujjnyi szélességben majdnem a tövéig bevagdossuk. Lassú tűzön kiolvasztjuk a zsírját, és megpirítjuk. A kakastaréjokat kivesszük, a szalonnazsírban aranysárgára pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a zöldpaprikát. Ha ez is megfonnyadt, megszórjuk pirospaprikával. Beletesszük a kockára vágott marhahúst, megsózzuk, és a saját levében pároljuk. Ha szükséges, akkor időnként adunk hozzá egy kevés vizet. Félóra múlva beletesszük a kockára vágott sertés lapockát ,
meg a durvára darabolt fokhagymát, a cikkekre vágott paradicsomot és a frissen őrölt borsot. Lassú tűzön főzzük, apránként pótolva a folyadékot. Amikor a hús már majdnem puha, beletesszük a közben megtísztított kockára  vágott krumplit, utána sózzuk, fűszerezzük.Kis csípőset rakhatunk bele mint erős Pista . Pár perccel a végén egyet rottyan  és kész.

Friss kenyérrel ,a kertből salátával tálaltam

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*