Hozzávalók
1 kg sertés lapocka
½ kg marhahús
20 dkg füstölt szalonna
2 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só ,bors ízlés szerint
1 sárga paprika
1 paradicsom
őrölt piros paprika 1 teás kanálnyi
1 kg burgonya
Erős Pista krém
Elkészítés
A Húsokat megtisztítjuk felkockázzuk ,zöldségeket megmossuk hagymákat felaprítjuk.
Igaz hogy a pincepörkölt bográcsban az igazi, de szükség esetén konyhában is elkészíthetjük. A szalonnát felszeleteljük, majd a szeleteket ujjnyi szélességben majdnem a tövéig bevagdossuk. Lassú tűzön kiolvasztjuk a zsírját, és megpirítjuk. A kakastaréjokat kivesszük, a szalonnazsírban aranysárgára pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a zöldpaprikát. Ha ez is megfonnyadt, megszórjuk pirospaprikával. Beletesszük a kockára vágott marhahúst, megsózzuk, és a saját levében pároljuk. Ha szükséges, akkor időnként adunk hozzá egy kevés vizet. Félóra múlva beletesszük a kockára vágott sertés lapockát ,
meg a durvára darabolt fokhagymát, a cikkekre vágott paradicsomot és a frissen őrölt borsot. Lassú tűzön főzzük, apránként pótolva a folyadékot. Amikor a hús már majdnem puha, beletesszük a közben megtísztított kockára vágott krumplit, utána sózzuk, fűszerezzük.Kis csípőset rakhatunk bele mint erős Pista . Pár perccel a végén egyet rottyan és kész.
Friss kenyérrel ,a kertből salátával tálaltam
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.