Sonka és zöldpaprika tojással (Japán recept)
Félbevágjuk a zöldpaprikákat, kimagozzuk, és keresztben felkarikázzuk őket.
A sonkákat egyszer félbe, majd keresztben 1cm-es csikokra vágjuk, a tojást felverjük, de maradjon benne fehér rész.
Az olajon megpiritjuk a paprikákat, majd beledobjuk a sonkát.
Ezután hozzáadjuk a viz és a tsuyu keverékét. Miután felforrt belecsorgatjuk körbe a tojást, és óvatosan néhány pillanat után megkavarjuk. Igy nem lesz nagyon aprólékos az ételünk.
Főtt rizs tetejére szedve, donmono-ként tálaljuk.
A szezámmagolaj pikánssá teszi, és természetesen még gazdagithatjuk más zöldségekkel is.
Jó étvágyat hozzá! :)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.