Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Piman to hamu no tamagotoji

felvitel dátuma: 2011-04-18 08:52:33       mai nézettség: 1       nézettség: 2466
részletes recept
Piman to hamu no tamagotoji
Hozzávalók 2 személyre:
  • 4 db piman (zöldpaprika)
  • 4 szelet sonka
  • 50cc dashi tsuyu (japán izesitőként használt alaplé)
  • 50cc viz
  • 2 tojás
  • kevés olaj vagy  szezámmagolaj



 





 

Előkészületi idő: 5 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

Sonka és zöldpaprika tojással (Japán recept)

Félbevágjuk a zöldpaprikákat, kimagozzuk, és keresztben felkarikázzuk őket.
A sonkákat egyszer félbe, majd keresztben 1cm-es csikokra vágjuk, a tojást felverjük, de maradjon benne fehér rész.

Az olajon megpiritjuk a paprikákat, majd beledobjuk a sonkát.
Ezután hozzáadjuk a viz és a tsuyu keverékét. Miután felforrt belecsorgatjuk körbe a tojást, és óvatosan néhány pillanat után megkavarjuk. Igy nem lesz nagyon aprólékos az ételünk.
Főtt rizs tetejére szedve, donmono-ként tálaljuk. 
A szezámmagolaj pikánssá teszi, és természetesen még gazdagithatjuk más zöldségekkel is. 

Jó étvágyat hozzá! :)

 

Szakács: Julcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*