Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Diétás ételek / kalória szegény » Pikáns zöldségkocsonyám

felvitel dátuma: 2012-02-18 19:15:12       mai nézettség: 1       nézettség: 1408
részletes recept
Pikáns zöldségkocsonyám
Hozzávalók 1 személyre:

1 csirkemellfile
8 szem feketebors
1,5 kanál
1 kiskanál eröspaprika
2 babérlevel
3 kis chillipaprika
fej hagyma
1 fej foghagyma
3 sárgarépa
1 zeller és karfiol, brokkoliés egyéb zöldségek
2 leveskocka
zselatinporsürítéshez
paradicsomszeletek és retekkarika ízlés szerint
friss citromleve, vagy ecet, és friss saláta, újhagyma
pirított barnakenyer a tálaláskor

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

Egy fazékba vizet engedek és beleteszek 1 csirkemellfilét, majd 8 szem feketeborsot, 1,5 kanál sót, 1 kiskanál eröspaprikát, 2 babérlevelet, 3 kis chillipaprikát, 2 fej hagymát, 1 fej foghagymát, 3 sárgarépát, 1 zellert, karfiolt, brokkolit tetszés szerint, és egyéb zöldségeket, s 2 leveskockát.
Ezt közepes tüzön feltesszük 1 órát fözni, míg minden meg nem puhul. 
Ezután zselatinporral besürítjük a leszürt levet / húslevest / és kissé hülni hagyjuk, majd tálkákba, formákba belerakom a csirkemelldarabokat és a zöldségeket, még adhatunk hozzá paradicsomszeleteket és retekkarikát is és rámerem a levest.
Tálalásnál friss citromlevével locsolom, vagy ecettel és friss salátával, újhagymával kínálom.
Pirított barnakenyeret is adhatunk hozzá.

1 adag - 300 kal

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Zlatica 2012 március 5

Kreatív,ötletes,még egy recept blogban se találkosztam ilyennel

10/10 Zlatica 2012 március 5

nagyszerű

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*